Potain

Najlepsze teksty w tej części sieci

Babeczki dla łakomczuchów

Nie ma nic przyjemniejszego niż zapach domowych wypieków w kuchni. Wyobraź sobie, robisz sobie dobrą herbatę, bierzesz do ręki ulubioną książkę i możesz delektować się własnoręcznie wykonaną słodkością.

Wiele osób myśli, że potrzebują wyjątkowych umiejętności, by móc raczyć się takimi luksusami. Otóż nie! Faktycznie, przepisy na ciasta bywają skomplikowane, ale możesz zacząć swoją przygodę w kuchni z babeczkami czy muffinkami.

Chciałabym się dziś z tobą podzielić przepisem mojej babci, która spędziła przy piekarniku całe swoje życie.

Jeśli masz teraz trochę wolnego czasu i ogromną ochotę na coś słodkiego, świetnie trafiłeś! Jestem przekonana, że większość ze składników masz w swoich szafkach, a nawet jeśli będziesz musiał wyskoczyć po budyń czy białą czekoladę, uwierz, że naprawdę warto! Uważam za niemożliwe, by babeczki nie wyszły, szczególnie jeżeli ma się sprawdzony . Nie ma tu biszkoptu, który potrzebuje specjalnych warunków do wyrośnięcia. Moje babeczki są bardzo łatwe i bardzo szybkie!

Przepis na babeczki:

Składniki:
2x175g ciastek oreo
1 kg twarogu sernikowego
1/2 szklanki cukru
1 budyń waniliowy
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 jajko

Do przystrojenia:
roztopiona biała czekolada
owoce lub pokruszone ciastka

Wykonanie:
Oreo posiekać i wyłożyć w foremkach. Resztę składników umieścić w misce i zmiksować. Masę wyłożyć do foremek. Prościzna, prawda?
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Po wystygnięciu posmarować czekoladą i pięknie ozdobić czym najbardziej lubisz.

Rada: uważaj na mrożone owoce, bo mogą puścić sok, który nie będzie wyglądał estetycznie.

Życzę ci powodzenia i smacznego! Podziel się ze znajomymi!